21 Ocak 2014 Salı
çilekli muhallebi tarifi
TARİHÇESİ
Muhallebi, sarayda bayramlar ve elçi ziyafetleri için yapılan gözde tatlılar arasındaydı. Bir süre sonra muhallebi, sokaklarda, mesirelerde ve hamamlarda da satılmaya başlandı. Sokakta satılan muhallebinin üzerine gülsuyu ve pudra şekerinden başka bal veya pekmez de gezdirilirdi. Batılı gezginler, kendi mutfaklarından 'blanc mange' adıyla yapılan muhallebi benzeri tatları bildiklerinden, Türkiye' de yapılan bu farklı türü de çok beğendiler. 19. yüzyıl sonuna ait bir İngilizce yemek kitabında, "Ramazan Pastası" adıyla, üzerine gülsuyu veya yasemin suyu dökülen "Türk Usulü" bir muhallebi tarifi bulunur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder